ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ
Πολυμέσα
Δραστηριότητες του Χρήστου Παπουτσή στο Ευρωκοινοβούλιο για το έτος 1991
 
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 1991


Βρυξέλλες 19.12.91
Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ερώτηση του κ. Χρήστου Παπουτσή στις 14/11/91, σύμφωνα με την οποία η ΕΟΚ δε θα ενισχύσει την ελληνική οικονομία παρά μόνο εάν η Γιουγκοσλαβία εφαρμόσει αντίμετρα κατά των Κοινοτικών κυρώσεων.

Βρυξέλλες 18.12.91
Απάντηση του Προέδρου του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΟΚ στον κ. Χρήστο Παπουτσή, σύμφωνα με την οποία η Γερμανία έχει το δικαίωμα να προχωρήσει μόνη της στην αναγνώριση των Γιουγκοσλαβικών δημοκρατιών. Στη διάρκεια της συνεδρίασης του διευρυμένου Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρεμβαίνοντας ο κ. Χρήστος Παπουτσής τόνισε ότι σε ότι αφορά τα σύνορα δεν υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις εκ μέρους του Διεθνούς Δικαίου. Ως σημείο εκκίνησης λοιπόν θα πρέπει να εκληφθούν τα ήδη υπάρχοντα διοικητικά σύνορα.

Βρυξέλλες 18.12.91
Συνάντηση αντιπροσωπείας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά με τον κ. Χρήστο Παπουτσή για την ανάγκη προώθησης των ελληνικών συμφερόντων στην Ευρώπη.

Στρασβούργο 10.10.91
Αναφορά του κ. Χρήστου Παπουτσή στην ανάγκη αύξησης της Κοινοτικής Βοήθειας προς την Αλβανία και ταυτόχρονη υπενθύμιση των άλυτων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εκεί ελληνική κοινότητα.

Βρυξέλλες 08.12.91
Παρέμβαση του κ. Χρήστου Παπουτσή για την ανάγκη λήψης μέτρων για την διασφάλιση των περιουσιών των Ελλήνων που αναγκάσθηκαν να φύγουν από το Ζαϊρ μετά από τις πρόσφατες ταραχές.

Βρυξέλλες 06.12.91
Παρέμβαση του κ. Χρήστου Παπουτσή για την παροχή κοινοτικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Αρμενίας, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες Αρμένιοι ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν εν όψει του χειμώνα τραγικά προβλήματα διατροφής, στέγασης, θέρμανσης και ένδυσης.

Βρυξέλλες 05.12.91
Ερώτηση του κ. Χρήστου Παπουτσή με την οποία ζητά την ένταξη του Θριασίου Πεδίου στα Κοινοτικά προγράμματα Προστασίας του Περιβάλλοντος και ιδίως στο πρόγραμμα RECITE.

Βρυξέλλες 14.11.91
Ερώτηση του κ. Χρήστου Παπουτσή στην οποία ζητά τη λήψη ειδικών μέτρων της ΕΟΚ για την Ελλάδα και ειδικά για την Βόρεια Ελλάδα, για να αντιμετωπιστούν οι ζημίες που θα προκληθούν από τις Κοινοτικές κυρώσεις εις βάρος της Γιουγκοσλαβίας.

Βρυξέλλες 08.11.91
Ερώτηση του κ. Χρήστου Παπουτσή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην οποία αναφέρει την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την οικονομική ανακούφιση των απολυμένων-ανέργων του Λαυρίου και ένταξής τους στο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της φτώχειας καθώς και στο πρόγραμμα PERIFRA, δεδομένου ότι μέρος των απολυμένων προέρχεται από τον περιορισμό των δραστηριοτήτων δύο πολεμικών βιομηχανιών.

Στρασβούργο 24.10.91
Έγκριση από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου των τροπολογιών του κ. Χρήστου Παπουτσή με τις οποίες παγώνουν οι πιστώσεις για το 3ο Χρηματοδοτικό Πρωτόκολλο και διαγράφονται οι πιστώσεις για το 4ο Χρηματοδοτικό Πρωτόκολλο ΕΟΚ-Τουρκίας από τον Κοινοτικό Προϋπολογισμό για το 1992, με την αιτιολογία ότι η Τουρκία παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα και συνεχίζει την κατοχή της Βόρειας Κύπρου.

Στρασβούργο 22.10.91
Παρέμβαση του κ. Χρήστου Παπουτσή για πάγωμα των κονδυλίων του 3ου Χρηματοδοτικού Πρωτοκόλλου και διαγραφή των κονδυλίων για το 4ο Χρηματοδοτικό Πρωτόκολλο ΕΟΚ-Τουρκίας με αφορμή την συνεχιζόμενη στρατιωτική κατοχή της Βόρειας Κύπρου καθώς και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Βρυξέλλες 08.09.91
Πρόταση ψηφίσματος του κ. Χρήστου Παπουτσή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την οποία ζητά ενίσχυση από την Ε. Ο. Κ. για τα άτομα και τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αττική.

Στρασβούργο 09.03.91
Ερώτηση του κ. Χρήστου Παπουτσή προς τους Υπουργούς Εξωτερικών των 12 με την οποία ζητά την άμεση αντίδραση της Ε. Ο. Κ., μετά την αποκάλυψη των σχεδίων του Πενταγώνου για την αποδυνάμωση της Κοινότητας.

Βρυξέλλες 28.02.91
Επιστολή του κ. Χρήστου Παπουτσή στον Επίτροπο κ. ΣΜΙΤΧΟΥΜΠΕΡ, στην οποία ζητά απάντηση για το πού διατέθηκαν τα κονδύλια της ΕΟΚ για την Ελλάδα την τελευταία τριετία.
 

 

 
Ημ. Έκδοσης:31/12/1991 Share Εκτύπωση
| | |