ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ
Πολυμέσα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2001
 
 
YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ

ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ


ΠΕΜΠΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2001


Σήμερα δεν θα έχουμε πολύ χρόνο στην διάθεση μας γιατί όπως γνωρίζετε στις 1.00 η ώρα θα έχουμε την κοινή εκδήλωση για την λήξη του σεμιναρίου της εκπαίδευσης για την δίωξη των ναρκωτικών μαζί με τον κ.Μπερνς και στην συνέχεια θα υπάρξει και η δική μου συνάντηση με τον κ.Μπερνς. θα έχουμε γεγονότα τα οποία τρέχουν σήμερα.

Θέλω ευθύς εξαρχής να ζητήσω συγνώμη γιατί αλλάξαμε την ημέρα της Συνέντευξης Τύπου από χθες σήμερα αλλά το κάναμε γιατί είχαμε διαδικαστικά προβλήματα και έπρεπε να ολοκληρώσουμε ορισμένες εργασίες.

Ξέρω ότι από επικοινωνιακής απόψεως δεν είναι και το καλύτερο αυτό που συνέβη γιατί πέφτουν πολλά γεγονότα το ένα μετά το άλλο αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να προλάβουμε πάντοτε και να προγραμματίσουμε την επικαιρότητα.

Σήμερα εγώ έχω μόνο ένα θέμα να σας αναφέρω και είναι η ολοκλήρωση της συζήτησης γύρω από το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της ακτοπλοΐας. Πήραμε όλες τις γνώμες, όλες τις προτάσεις των διαφόρων φορέων.

Η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή συζήτησε τις σκέψεις αυτές και στην συνέχεια το νομοσχέδιο ολοκληρώθηκε. Βρίσκεται προς υπογραφή με τους συναρμόδιους Υπουργούς και κατατίθεται στην βουλή.

Θέλω να σας πω ότι οι περισσότεροι ανταποκρίθηκαν θετικά με τις απόψεις και τα υπομνήματα τους. Πολλές από τις παρατηρήσεις ήταν πολύ ενδιαφέρουσες και σοβαρές, οι περισσότερες από αυτές αφορούσαν διευκρινίσεις ή θέματα που δεν άπτονται του νομοσχεδίου αλλά αφορούν την γενικότερη λειτουργία της ακτοπλοΐας αλλά σε κάθε περίπτωση τις παρατηρήσεις οι οποίες αφορούσαν το νομοσχέδιο, τα επιμέρους θέματα και δεν έθιγαν ούτε την φιλοσοφία, ούτε τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου, αυτές οι παρατηρήσεις τις υιοθετήσαμε όλες.

 

 
Ημ. Έκδοσης:29/03/2001 Share Εκτύπωση Download Αρχείου
| | |