ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ
Πολυμέσα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2001
 
 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ

ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2001


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Σήμερα δεν έχουμε πολλά πράγματα να πούμε. Ηθελα απλώς να σας δω, να σας πω Χρόνια Πολλά, να σας ευχηθώ καλές γιορτές, ήρεμες γιορτές. Και να κάνω και μία παράκληση βέβαια, πριν κι εσείς αναχωρήσετε για τις διακοπές σας, να κάνετε μία έκκληση μέσω των Μέσων Ενημέρωσης στα οποία εργάζεστε προς όλους, να βοηθήσουν, ούτως ώστε η μετακίνηση μέτα από την ακτοπλοϊα να είναι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι επιβάτες και οι οποίοι απ' ότι φαίνεται είναι πολύ περισσότεροι από άλλες χρονιές, υπάρχει μία μεγάλη πίεση και συνεχώς αυξανόμενος ο αριθμός επιβατών προς την ακτοπλοϊα, θα πρέπει να βοηθούν κι εκείνοι, δηλαδή εάν δεν έχουν τα εισιτήριά τους εξασφαλισμένα, να μην συνοστίζονται στα λιμάνια.

Και από την άλλη πλευρά εμείς επανειλημμένως τις τελευταίες ημέρες έχουμε κάνει έκκληση προς όλους, προς τις Ακτοπλοϊκές Εταιρείες να είναι απολύτως συνεπείς στα δρομολόγιά τους. Τα πληρώματα να συμπεριφέρονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς τους επιβάτες και ταυτόχρονα, όπως γνωρίζετε, έχουν αυξηθεί και θα είναι και διαρκείς καθ' όλη τη διάρκεια όχι μόνον των γιορτών, αλλά και αργότερα και προς το καλοκαίρι, θα είναι διαρκείς οι επιτόπιοι έλεγχοι, οι οποίοι θα γίνονται από στελέχη του Λιμενικού Σώματος είτε με στολή στα λιμάνια, είτε με πολιτικά κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σε όλους τους τομείς στους οποίους το Λιμενικό Σώμα ελέγχει την ακτοπλοϊα.

Οπως γνωρίζετε φέτος το Πάσχα συμπίπτει με το Καθολικό Πάσχα. Εχουμε και αυξημένο αριθμό τουριστών. Είναι μια ευκαιρία για να αποκαταστήσουμε την εικόνα της χώρας μας, την εικόνα της ακτοπλοϊας μας στα σημεία εκείνα τα οποία επεχείρησαν να τρωθεί, όλοι οι ανταγωνιστές μας στον τομέα του Τουρισμού στους προηγούμενους μήνες.

Γι' αυτό το λόγο θέλω να σας παρακαλέσω να υπενθυμίσετε προς όλους, ότι η ακτοπλοϊα είναι ο καθρέφτης μας, είναι ο καθρέφτης της σύγχρονης Ελλάδας. Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες και με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και με την ΠΝΟ προκειμένου και εκείνοι να απευθυνθούν και προς τα μέλη τους και να φροντίσουν, ούτως ώστε να τηρηθούν τα πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο πολίτης πρέπει να αισθάνεται ότι κάτι αλλαζει στην ακτοπλοϊα. Και όχι μόνον εκείνος που ταξιδεύει, αλλά και οι πολίτες στα νησιά μας, στην παράκτια και στη νησιωτική Ελλάδα. Αυτά όσον αφορά την μετακίνηση των επιβατών.

 

 
Ημ. Έκδοσης:11/04/2001 Share Εκτύπωση Download Αρχείου
| | |