ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ
Πολυμέσα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: "ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"
 
 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
"ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ "ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ"ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2001


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Καλημέρα σας. Χρόνια πολλά, να είστε καλά. Χριστός Ανέστη. Εύχομαι ότι καλύτερο σε εσάς και στην οικογένειά σας. Δεν χρειάζεται να πω, ήδη έχετε καταλάβει ότι η σημερινή συνέντευξη έχει διαφορετικό χρώμα και διαφορετικό χαρακτήρα από τις κανονικές μας συνεντεύξεις, γιατί αφορά μια άλλη διάσταση της πολιτικής για την ναυτιλία.

Μια διάσταση την οποία είχα αναφέρει σε κάποια στιγμή ότι θα την αναδείξουμε. Εφτασε η στιγμή να την αναδείξουμε. Και αφορά την πολιτιστική διάσταση της ναυτιλίας, μία διάσταση που είμαι απόλυτα βέβαιος ότι συμφωνείτε κι εσείς, ότι είναι απαραίτητο, έχει φτάσει η ώρα, να πάρει την θέση που της αξίζει στη δημόσια συζήτηση, όταν αναφερόμαστε στη ναυτιλία.

Γι' αυτή τη συνέντευξη πολλοί μου είπαν ότι ίσως θα έπρεπε να μην καλέσω εσάς, δηλαδή τους διαπιστευμένους συντάκτες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και να καλέσουμε τους συντάκτες του Υπουργείου Πολιτισμού, εκείνους οι οποίοι ασχολούνται με τα θέματα, είναι πιο εξοικειωμένοι.

Εγώ επέμενα ότι πρέπει να κάνουμε αυτή τη συνέντευξη με εσάς, γιατί εσείς περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους, είμαι απόλυτα βέβαιος, θα καταλάβετε τη σημασία. Θα νιώσετε την ανάγκη και τη σημασία που έχει αυτή η διάσταση του πολιτισμού στη ναυτιλία.

Η ευκαιρία μας είναι η ολοκλήρωση του λογοτεχνικού διαγωνισμού "Νίκος Καββαδίας", που όπως γνωρίζετε έχει προκηρυχθεί από πέρσι και ήταν ο διαγωνισμός ο οποίος έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια, είχε διακοπεί για αρκετά χρόνια, ξαναξεκίνησε και τώρα θέλουμε να δώσουμε με αφορμή αυτό το διαγωνισμό, μία νέα ώθηση στις πολιτιστικές δραστηριότητες του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Σας θυμίζω ότι ο διαγωνισμός "Νίκος Καββαδίας", αφορά τους εν ενεργεία και τους συνταξιούχους ναυτικούς και διακρίνεται σε δύο τμήματα, ποίησης και πεζογραφίας.

 

 
Ημ. Έκδοσης:18/04/2001 Share Εκτύπωση Download Αρχείου
| | |