ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ
Πολυμέσα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2001
 
 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ

ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ


ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2001


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Εχουμε ήδη ολοκληρώσει ένα χρόνο στο Υπουργείο και όπως είχα υποσχεθεί στους πρώτους τρεις μήνες όπως σας μοίρασα το πρώτο απολογισμό των πεπραγμένων μας σας είχα υποσχεθεί, αν θυμόσαστε, ότι ο επόμενος απολογισμός θα γίνει με τη συμπλήρωση του έτους. Είμαστε, λοιπόν, έτοιμοι και θα σας μοιράσουμε σήμερα τον απολογισμό του έτους, προκειμένου να κρίνετε και εσείς και όλοι τα πεπραγμένα του Υπουργείου μας.

Εγώ θέλω να πω, ότι είναι ένας πλούσιος απολογισμός, αυτή είναι η δική μου εκτίμηση και θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να πετύχουν αυτό τον απολογισμό σε μια περίοδο ιδιαίτερα φορτισμένη, έντονη και με πολλά προβλήματα και πολλούς κυματισμούς.

Θεωρώ ότι είναι μία καλή αρχή για αυτή την τετραετία για το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και εάν εργαστούμε με την ίδια συνέπεια και την επόμενη χρονιά, πιστεύω, ότι τα αποτελέσματα του χρόνου τέτοια εποχή θα είναι επίσης καλά αποτελέσματα.

Δεύτερον, θέλω να πω δυο κουβέντες για τη συζήτηση που γίνεται για το ασφαλιστικό σύστημα. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, οι συζητήσεις οι οποίες γίνονται, δεν αφορούν την ναυτεργασία. Και επομένως, ότι συζητείται, δεν αφορα το χώρο των ναυτικών.

Αυτό δεν σημαίνει, ότι το ασφαλιστικό σύστημα τω ναυτικών υγιαίνει. Δεν είναι αυτή η αλήθεια. Η αλήθεια είναι, ότι και εδώ έχουμε προβλήματα και είμαστε υποχρεωμένοι να σκύψουμε στα προβλήματα αυτά με περισσή ευθύνη.

Οπως γνωρίζετε από πέρσι το καλοκαίρι ζήτησα από τους κοινωνικούς εταίρους, από την ΠΝΟ και από την Ενωση Εφοπλιστών, να συζητήσουν από κοινού στα πλαίσια του διαρθρωμένου διαλόγου τον οποίον κάναμε για την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας, να συζητήσουν το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος.

Η συζήτηση έγινε, δεν ήταν συζήτηση σε βάθος, δεν ήταν συζήτηση με την παρουσία προτάσεων, εναλλακτικών σεναρίων και διάφορα τέτοια, ήταν όμως μία συζήτηση που κατέληξε σε ένα κοινό τόπο. Και ο κοινός τόπος είναι, ότι το σύστημα χρειάζεται αλλαγές. Αλλαγές οι οποίες όμως θα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας, θα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα του επαγγέλματος του Ελληνα ναυτικού και επιπλέον θα εξισορροπεί κατά δίκαιο τρόπο τις παροχές οι οποίες δίδονται σήμερα.

 

 
Ημ. Έκδοσης:25/04/2001 Share Εκτύπωση Download Αρχείου
| | |