ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ
Πολυμέσα
'Αρθρο για την εκλογή Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ στην εφημερίδα "ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ".
 
 
Άρθρο του Χρήστου Παπουτσή, μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στην εφημερίδα «ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ» της Καβάλας  


6/11/2007


Με την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ κορυφώνεται αυτή την Κυριακή μια πρωτόγνωρη δημοκρατική διαδικασία στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

Το Κίνημά μας απευθύνει προσκλητήριο σε όλα τα μέλη και τα στελέχη του να συμμετάσχουν σ' αυτή τη διαδικασία με ενεργό τρόπο, να συμμετάσχουν και να ενθαρρύνουν κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη να έρθει και να ψηφίσει στις εκλογές.

Έχει τεράστια σημασία η συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής και η υποστήριξη των ιδεών του Γιώργου Παπανδρέου. Μια ισχυρή και καθαρή εντολή, όχι μόνον για το Γιώργο Παπανδρέου, αλλά κυρίως για το ΠΑΣΟΚ και για την πολιτική αυτονομία του Κινήματος.

Από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησαν οι διαδικασίες εκλογής προέδρου ο Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνει τη σημασία της ενιαίας πορείας, της προοδευτικής κατεύθυνσης και της ανεξαρτησίας του πολιτικού συστήματος. Κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την ενεργοποίηση των δημοκρατικών αντανακλαστικών των πολιτών. Είναι ένα θέμα εξαιρετικής σημασίας για τη λειτουργία της δημοκρατίας.

Χιλιάδες πολίτες από όλη τη χώρα συμμετείχαν την περίοδο που προηγήθηκε στις συζητήσεις οι οποίες έγιναν σε τοπικό επίπεδο αλλά και στο Εθνικό Συμβούλιο και στην Εθνική Συνδιάσκεψη, σχετικά με τα λάθη μας, με τα αίτια της ήττας μας στις εκλογές του 2007 αλλά και του 2004. Συζητήσαμε επίσης με ποιο τρόπο θα ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των προοδευτικών πολιτών.

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν έγιναν οδηγός για τις νέες δεσμεύσεις του Γιώργου Παπανδρέου και όλων μας. Για ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό ΠΑΣΟΚ με σταθερή και αυθεντική σχέση με τις κοινωνικές δυνάμεις που εκφράζει, αποφασισμένο να παραμείνει ο βασικός πόλος του Κεντρώου και Αριστερού χώρου. Ένα κόμμα, ανοικτό σε νέες ιδέες, σε σύγχρονους προβληματισμούς, με πολιτικές πρωτοβουλίες για μικρές και μεγάλες ρήξεις και ανατροπές.

Ένα σύγχρονο κόμμα, ταυτισμένο με τα συμφέροντα του λαού και του τόπου. Με πολιτική αυτονομία, ενότητα και αυθεντική δημοκρατική λειτουργία.

Με συγκροτημένη στρατηγική, για μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.

Κινητήρια δύναμη για μια νέα προοδευτική και κοινωνική πλειοψηφία και ενός ρεύματος μεγάλων αλλαγών στη σύγχρονη Ελλάδα.
 

 

 
Ημ. Έκδοσης:06/11/2007 Share Εκτύπωση
| | |