ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ
Πολυμέσα
'Αρθρο στην εφημερίδα "ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΗΧΩ"
 
 
Άρθρο του Χρήστου Παπουτσή, μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στην εφημερίδα  «ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΗΧΩ»

29/092007


Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να σταθεί αποφασιστικά στο πλευρό των πολιτών, όλων των δημιουργικών ανθρώπων της κοινωνίας μας που ταυτίζονται με το όραμα μιας Ελλάδας σύγχρονης, ισχυρής, με ανάπτυξη, ανθρωπιά, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη στην κοινωνία.

Η μεγάλη απαίτηση των προοδευτικών πολιτών, των φίλων και των μελών, είναι η ενότητα και η προοπτική του Κινήματος. Έχουμε όλοι την υποχρέωση να την εγγυηθούμε.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποτελεί το βασικό πυλώνα του Κεντρώου και Αριστερού χώρου.

Ένα κόμμα, ανοικτό σε νέες ιδέες, σε σύγχρονους προβληματισμούς, με πολιτικές πρωτοβουλίες για μικρές και μεγάλες ρήξεις και ανατροπές.

Ένα σύγχρονο κόμμα, ταυτισμένο με τα συμφέροντα του λαού και του τόπου. Με πολιτική αυτονομία, ενότητα και αυθεντική δημοκρατική λειτουργία.

Με συγκροτημένη στρατηγική, για μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.

Με τις αξίες μας, τις αρχές μας και τις δεσμεύσεις προς τον ελληνικό λαό, για μια Δίκαιη Κοινωνία και μια Δυνατή Ελλάδα.

Πρόκειται για δεσμεύσεις κοινές, όλων μας, στο όνομα των οποίων ζητήσαμε την ψήφο και την εμπιστοσύνη του λαού. Δεσμεύσεις με τις οποίες μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, αγωνιζόμασταν για τη νίκη στο όνομα του ΠΑΣΟΚ και του Πρόεδρου του, Γιώργου Παπανδρέου.

Σε ότι αφορά την προσωπική μου στάση, με συνέπεια σε αυτές τις δεσμεύσεις προς τους πολίτες, που με τίμησαν με την ψήφο τους, συνεχίζω να εκφράζω την εμπιστοσύνη μου και την υποστήριξή μου στον Πρόεδρο του Κινήματος Γιώργο Παπανδρέου. Προσωπικά αισθάνομαι ότι είναι θέμα πολιτικής ηθικής και συνέπειας με την πολιτική μου συνείδηση.

Είναι όμως, απόλυτη η ανάγκη της αναλυτικής επεξεργασίας και πολιτικής αξιολόγησης του εκλογικού αποτελέσματος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και όλοι μας εγγυόμαστε την ενότητα του Κινήματος. Αλλά για ένα μεγάλο προοδευτικό κόμμα όμως, όπως το ΠΑΣΟΚ, ο κίνδυνος είναι εξίσου σοβαρός και έχει τα ίδια αποτελέσματα τόσο με ένα ενδεχόμενο διχασμό όσο με μία επίπλαστη ενότητα.

Δεν πρέπει να επαναλάβουμε το πολιτικό λάθος να αποφύγουμε τη συζήτηση για τα πραγματικά αίτια της ήττας, την κριτική και την αυτοκριτική, όπως πράξαμε μετά την ήττα των εκλογών του 2004 και μετά τις Δημοτικές εκλογές του 2006. Με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνονται λαθεμένες πολιτικές πρακτικές και να εμφανίζονται σήμερα ως τιμητές, σε όλα τα επίπεδα, όσοι δεν ανέλαβαν ποτέ τις ευθύνες τους.

Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε με το Γιώργο Παπανδρέου να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης του ΠΑΣΟΚ με τους πολίτες, να επαναφέρουμε το ΠΑΣΟΚ σε νικηφόρα τροχιά, δεν ολοκληρώθηκε. Έχουμε χρέος να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας: Όσοι αδράνησαν, όσοι συνέργησαν, όσοι σιώπησαν, όσοι ανέχθηκαν προσωπικές πολιτικές επιδιώξεις που δεν έχουν καμία σχέση με το προοδευτικό πολιτικό χώρο. Όσοι συνέβαλαν στη σύγχυση γύρω από το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο του Κινήματος, όσοι υποβάθμισαν την αξία των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, όσοι ακύρωσαν στην πράξη τη συλλογική πολιτική λειτουργία.

Οφείλουμε όλοι μας να εγγυηθούμε με αποφασιστικό τρόπο την ιδεολογική καθαρότητα, τη σαφήνεια των θέσεων, την πολιτική ενότητα και την εσωκομματική δημοκρατία.

Η νικηφόρα προοπτική του ΠΑΣΟΚ, της μεγάλης προοδευτικής παράταξης, είναι υπόθεση όλων μας.

 

 

 
Ημ. Έκδοσης:29/09/2007 Share Εκτύπωση
| | |