ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ
Πολυμέσα
'Aρθρο στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος"
 
 
Άρθρο του Χρήστου Παπουτσή, μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στην εφημερίδα "Ελευθερος Τύπος" 


28/092007Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να σταθεί αποφασιστικά στο πλευρό των πολιτών που ταυτίζονται με το όραμα μιας Ελλάδας σύγχρονης, ισχυρής, με ανάπτυξη, ανθρωπιά, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη στην κοινωνία.

Πρέπει να αποτελεί το βασικό πυλώνα του Κεντρώου και Αριστερού χώρου.

Ένα σύγχρονο κόμμα, ταυτισμένο με τα συμφέροντα του λαού και του τόπου. Με σαφήνεια θέσεων, πολιτική αυτονομία, ενότητα και αυθεντική δημοκρατική λειτουργία.

Με τις αξίες μας, τις αρχές μας και τις δεσμεύσεις για μια Δίκαιη Κοινωνία και μια Δυνατή Ελλάδα.

Δεσμεύσεις κοινές, όλων μας, για τις οποίες ζητήσαμε την ψήφο του λαού, στο όνομα του ΠΑΣΟΚ και του Πρόεδρου του.

Με συνέπεια σε αυτές τις δεσμεύσεις συνεχίζω να εκφράζω την εμπιστοσύνη μου και την υποστήριξή μου στον Πρόεδρο του Κινήματος Γιώργο Παπανδρέου. Είναι θέμα πολιτικής ηθικής και συνέπειας με την πολιτική μου συνείδηση.

Είναι όμως, απόλυτη η ανάγκη της αναλυτικής επεξεργασίας και πολιτικής αξιολόγησης του εκλογικού αποτελέσματος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και όλοι μας εγγυόμαστε την ενότητα του Κινήματος. Αλλά για ένα μεγάλο προοδευτικό κόμμα όμως, όπως το ΠΑΣΟΚ, ο κίνδυνος είναι εξίσου σοβαρός και έχει τα ίδια αποτελέσματα τόσο με ένα ενδεχόμενο διχασμό όσο με μια επίπλαστη ενότητα.

Δεν πρέπει να επαναλάβουμε το πολιτικό λάθος να αποφύγουμε τη συζήτηση για τα πραγματικά αίτια της ήττας, όπως το 2004. Με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνονται λαθεμένες πολιτικές πρακτικές και να εμφανίζονται σήμερα ως τιμητές, σε όλα τα επίπεδα, όσοι δεν ανέλαβαν ποτέ τις ευθύνες τους.

Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε με το Γιώργο Παπανδρέου να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης του ΠΑΣΟΚ με τους πολίτες δεν ολοκληρώθηκε. Έχουμε χρέος να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας: Όσοι αδράνησαν, όσοι συνέργησαν, όσοι σιώπησαν, όσοι ανέχθηκαν προσωπικές πολιτικές επιδιώξεις που δεν έχουν καμία σχέση με το προοδευτικό πολιτικό χώρο. Όσοι συνέβαλαν στη σύγχυση γύρω από το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο του Κινήματος, όσοι υποβάθμισαν την αξία των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, όσοι ακύρωσαν στην πράξη τη συλλογική πολιτική λειτουργία.

Η νικηφόρα προοπτική του ΠΑΣΟΚ, της μεγάλης προοδευτικής παράταξης, είναι υπόθεση όλων μας.
 

 

 
Ημ. Έκδοσης:28/09/2007 Share Εκτύπωση
| | |