ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ
Πολυμέσα
Άρθρο Χρήστου Παπουτσή, υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ Α΄Αθήνας, στην εφημερίδα «Αξία»: «Καθαρή λύση είναι μια ισχυρή , αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ»
 
 
Άρθρο Χρήστου Παπουτσή, υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ Α΄Αθήνας, στην εφημερίδα «Αξία»:
«Καθαρή λύση είναι μια ισχυρή , αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ»

 
Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2009


Δεν υπάρχει καμία ψευδαίσθηση ότι η επόμενη μέρα θα είναι μία εύκολη μέρα. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή του κόσμου για το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος. Γι΄ αυτό το λόγο είμαστε υποχρεωμένοι να σκύψουμε στα προβλήματα αμέσως, να προχωρήσουμε μπροστά με αποφασιστικά βήματα, μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας και παρουσιάζοντας τα πράγματα όπως έχουν, αλλά αλλάζοντας την πορεία της χώρας, όχι προχωρώντας προς την ίδια κατεύθυνση.

Η ΝΔ αλλά και κάποιοι οικονομικοί παράγοντες επιμένουν να εγκαλούν το Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ για την πολιτική που θα ακολουθήσουμε, ζητώντας στην ουσία να εφαρμοστεί η ίδια οικονομική πολιτική που οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα. Όμως, εμείς θέλουμε να αλλάξουμε την πορεία της χώρας. Και θα είμαστε αναξιόπιστοι προς τον ελληνικό λαό εάν δεν αλλάξουμε τις κατευθύνσεις και τις προτεραιότητες της πολιτικής μας.

Οι ίδιοι που επιμένουν στη συντήρηση αυτής της αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής, αποπειρώνται να παρουσιάζουν τις Βρυξέλλες σαν τον «μπαμπούλα» των Αθηνών. Όμως, η αλήθεια είναι διαφορετική.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει την υποχρέωση να υπενθυμίζει προς τα κράτη – μέλη τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθούν οι οικονομίες. Όμως, κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει διαφορετικές διαρθρώσεις και επομένως απαιτούνται και διαφορετικές πολιτικές πρωτοβουλίες.

Δε στερεί δηλαδή, κανείς τη δυνατότητα από την Ελλάδα να επαναδιαπραγματευθεί τον αναπροσανατολισμό του Εθνικού Προγράμματος Περιφερειακής Ανάπτυξης και ταυτόχρονα να συζητήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τους όρους και τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα βγει η Ελλάδα από την επιτήρηση, στην οποία η Νέα Δημοκρατία την έβαλε δύο φορές, πολύ πριν από την οικονομική κρίση.

Υπάρχουν περιθώρια μιας ουσιαστικής παρέμβασης στα ευρωπαϊκά πράγματα σε δύο επίπεδα, τόσο όσον αφορά το Σύμφωνο Σταθερότητας για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και για τον οδικό χάρτη, για τον δρόμο τον οποίον πρέπει να ακολουθήσει η ελληνική οικονομία, όσον αφορά την επίτευξη των στόχων που πραγματικά είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε στο πλαίσιο της οικονομικής και νομισματικής ένωσης.

Ακόμη και σε αυτό το σημείο, δεν είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που ορίζει τον τρόπο με τον οποίον θα πετύχουμε αυτούς τους στόχους. Εξαρτάται από τη δική μας πολιτική βούληση και τις δικές μας επιλογές για την κατεύθυνση της φορολογικής πολιτικής, για την κατεύθυνση της αναπτυξιακής πολιτικής και κυρίως για τον προσανατολισμό της οικονομίας μας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου παρουσίασε τις πρώτες ιδέες μας που θα πάρουν τη μορφή νομοσχεδίων στις πρώτες 100 μέρες, για τη στήριξη του πραγματικού εισοδήματος και την αναδιανομή του πλούτου, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προώθηση των επενδύσεων, τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και τη ρευστότητα στην οικονομία, την προστασία του δανειολήπτη και την καταπολέμηση της ακρίβειας, για την άμεση αντιμετώπιση της κρίσης στην αγορά εργασίας.

Πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε. Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, ότι η χώρα έχει ανάγκη από καθαρές λύσεις, η προοπτική της οικονομίας μας έχει ανάγκη από καθαρές λύσεις. Καθαρή λύση είναι μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, με την οποία θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε ένα καινούριο πρόγραμμα, που να εγγυάται μια διαφορετική κατεύθυνση για τη χώρα και την οικονομία.
 

 

 
Ημ. Έκδοσης:19/09/2009 Share Εκτύπωση
| | |